Geboren om mee te strijden

Gepubliceerd op 9 februari 2020 om 22:00

KDM-Pack Cycling Team vzw is een project waarbij eenheid centraal staat. Het KDM-Pack Cycling Team is één grote familie die dezelfde passie deelt! Met ons team leggen we vooral de nadruk op “FUN”. Met het KDM-Pack Cycling team is het de bedoeling dat renners/rensters die zich bij ons aansluiten, kennis kunnen maken met de wielersport of het plezier in de wielersport kunnen (terug)vinden. Bij ons kun je een zeer mooi programma terugvindendit zowel in binnen- als in buitenland en samen in combinatie met een zeer goede begeleiding. Onze begeleiders op en naast de fiets geven dan ook graag hun levenservaring door die ze in de loop der jaren hebben verzameld in hun rugzak

 

Kan iedereen zich aansluiten bij het KDM-Pack Cycling Team? 

Hier is het antwoord op zich vrij simpel: jaBelangrijk is dat je een persoon bent die respect en de nodige teamwaarden in zich meedraagt! Maar ook logistiek gezien is dit niet altijd zo simpel. Met ons wielerteam staan we inderdaad open voor iedereen die kennis wil maken met de wielersport, maar ook voor mensen die al heel wat ervaring hebben opgedaan of die terugkomen van een blessure/tussenstop. Ondanks we voor iedereen openstaan, hebben we natuurlijk wel een limiet op het vlak van aantal leden.  

Binnen de ploeg hebben we dan ook een aantal pijlers die je in ons organigram kunt terugvinden. Zo hebben we een groep renners/rensters die bij ons kunnen genieten van een prachtig programma en daar zeker ook een aantal mooie resultaten kunnen neerzetten, dit zowel tijdens gewone kermiskoersen als tijdens interclubwedstrijden. En daarnaast hebben we ook een groep renners/rensters die zich vooral willen profileren binnen de nevenbonden.

 

Hoe is het KDM-Pack Cycling Team ontstaan? 

Eigenlijk is dit allemaal begonnen met een “stom idee”. Toen onze ondervoorzitter simpelweg de koelkast opentrok, kwam hij op het idee om een wielerploeg te starten. Deze steun vond hij bij de voorzitter, die op zijn beurt een vzw nodig had voor het organiseren van wielerwedstrijden (Stanza Die Making Young Ladies Tour). Hierop sloegen beide de handen in elkaar en is het KDM-Pack Cycling Team een feit! 

 

Het doel van het KDM-Pack Cycling Team is om het wielrennen in het algemeen, zowel voor dames als heren in al haar facetten te helpen ondersteunen. Hiervoor zijn het oprichten van een wielerteam voor dames en heren, het organiseren van wielerwedstrijden (Stanza Die Making Young Ladies Tour – sinds 2019), het opstarten van broeder-zusterschap met buitenlandse teams, … essentiële pijlers in onze structuur! 

 

No stress, Have fun! 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Vanhaecke Ignace
6 maanden geleden

Graag had ik wat meer info gehad,
Kan ik mij inschrijven/ hoe moet ik dat eventueel doen, wat is de kostprijs

Arthur Soens
5 maanden geleden

Beste

Ik ben op zoek naar een ploeg voor volgend seizoen. Ikzelf ben onlangs gestopt met voetbal maar altijd graag bezig geweest met wielrennen. Ik ben nu nog deels aan het revalideren van mijn blessure maar mijn vraag is hoe werkt alles en hoe kan ik mij inschrijven?